Det är bara att konstatera. Årets nyårsmeny verkar bli riktigt lyckad! Dessutom innehåller den hela tre element som jag konstigt nog aldrig provat förr, ostron, pilgrimsmusslor och anklever. Plus vinerna då, som jag nog inte druckit förut heller. Jag längtar till i morgon!
Entrérätt:
Ostron ”Rockefeller”
Vin: Louis Bouillot – Crémant de Bourgogne – Grand Reserve
Förrätt:
Parmesangratinerade pilgrimsmusslor med champagne och purjolök
Vin: Louis Jadot – Couvent Des Jacobins – Bourgogne
Huvudrätt:
Oxfilé Wellington med kantareller och anklever
Vin: Lomond – Syrah 2007 – Cape Agulhas
Dessert:
Chokladmousse toppad med passerade hallon och mynta
Vin: Bacalhoa – Moscatel De Setúbal – Colheita 2001
Och nej, det är inte jag som står bakom menyn, men jag kommer kanske hjälpa till att laga lite om jag blir tillåten. Laga riktigt god mat är något man borde göra oftare!
Bakom menyn står min vän Daniel.
2 kommentarer
FYRA-rätters?! Damn!
Det stämmer! 🙂