Det var längesen sist…

För det första var det sjukt längesen jag bloggade. På semestern har man ju tid att sitta på internetfik och skriva en massa blaj om sånt som man hittar på på en semester i Thailand. Nu har jag för första gången på treochetthalvt år ett riktigt heltidsjobb som jag började på den 15 februari och det känns sjukt bra. Däremot blir det ju lite sådär med bloggandet eftersom jag nu på mitt arbete spenderar åtta timmar om dagen framför min dator (egentligen datorer eftersom jag dras med en PC upptill Macen på jobbet också) vilket gör att man är rätt less på att stirra in i en skärm. Men det är en vanesak. Peekei.blogspot.com är på intet sätt nedlagd utan kommer att fortsätta leva och frodas, förmodligen lika sporadiskt som nu.
Tanken att publicera inlägg här har slagit mig säkert tio gånger sedan vi kom hem från resan och minst åtta av dessa skulle baserats på vilken skit melodifestivalen är i år. Ja! Jag har fan tittat på skiten båda gångerna hittills och det gör mig inte på något sätt till en lyckligare människa. Däremot önskar min andra hälft att titta de gånger Sveriges Television ställer till med spektakel och eftersom jag befunnit mig i hemmet dessa två lördagar har det helt enkelt blivit så att jag tittat. Jag måste ändå erkänna att jag ibland tycker det är roande men det här året har samtliga bidrag varit riktigt jävla skräp. Och värst av de alla är gubben Christer Sjögren som lika gärna kunde haft en rullator framför sig, så stel som han är, när han framförde sin ”I love Europe”-skit, skriven av den lika sletna Ingela ”Plong” Forsman. Hon har nog dragit en lina för mycket (ja, hon går ju på något så stirrig som hon verkar alltid) vilket har lett till den fullständigt banala texten om Europa som egentligen inte handlar om…någonting! Och så går han vidare! Skamligt.
Nä, det enda som är bra i det där tv-programmet är Kristian Luuk som programledare och Björn Gustavsson som står för pausunderhållningen. Grabben (Björn alltså) är ju ett geni! Han verkar ju fått sitt genombrott i Parlamentet och just i det ögonblick han kör tips från coachen. Jag skrattade som fan när jag såg det första gången och skrattar nästan lika mycket nu. Kan vi inte skicka honom till Eurovision Song Contest istället?
Här är förresten videon från Parlamentet där han kör sin grej:

Vad jag egentligen syftar på i rubriken är att imorgon, fredag, är den stora flyttdagen då vi officiellt blir ägare till en 3:a istället för en 2:a. Vi har skapat oss ett litet bo här på Betesvägen 4F under ca 5 år och nu är det dags att förnya sig, vilket får räknas som rätt så längesen. Under två veckor nu har det packats ner i lådor och förberetts (vissa i hushållet har mer framförhållning än vad jag har) och åsynen jag har framför mig nu är fylld med flyttkartonger.
Dessutom saknar vi soffbord eftersom vi sålde det igår. Vi köper nya möbler till den nya lägenheten (inte allt givetvis men en del). Tv-bånk och DVD-hylla är fortfarande till salu på Blocket för den som är intresserad. Datorn och tv:n är fortfarande framme eftersom de är blir nedpackade sist och uppackade först. Särskilt vår underbara nya tv. Äntligen platt-tv-ägare! Helt sjukt egentligen men fick sålt min tjock-tv för 1200 spänn! Och jag saknar inte den ett dugg. Istället sitter jag här och avnjuter Mac OS X på min full-HD Samsung M86. Detta blogginlägg skrivs med tv:n som skärm och mitt läckra trådlösa Apple-tangentbord som skrivmaskin, bara för att jag kan. Prylar är underbart!
Nu känns dett som att jag har 340 kg grus i ögonen vilket jag tar som ett tecken på att jag dels suttit framför en skärm för länge på en dag och dels för att jag nu blivit varse om hur en arbetsvecka är för en heltidsanställd. Men jag kunde inte vara nöjdare. Jobbet går strålande och att kunna komma hem utan att behöva tänka på att det alltid är något skolarbete som måste göras är fuckin’ najs.
Just det ja! Såg att förra inlägget var mitt hundrade inlägg på peekei.blogspot.com. Hipp hipp…nä, det är ju ingen idé nu i efterhand. Men lite kul ändå…

2 kommentarer

Det va så dags att uppdatera bloggen nu?! Jag är beredd att hålla med dig ang allt det du skriver om melodifestivalen….Börj och Luuk gör det värt att se! Duu…jag har försökt kontakta dig både via sms och Facebook…men du undviker mina inviter…snart tar jag till telefonen! Vi hörs! Hälsa H… Kram

Lämna ett svar