Några videos i en liten palooza…

YouTube är ett riktigt grymt ställe där kreativa själar kan få rum att visa sina verk. 13 mars kom nyheten att företaget Viacom, som bland annat äger kanalerna MTV och VH1, stämmer YouTube på 7 miljarder kronor. 7 MILJARDER kronor!
När ska alla dessa stämningar ta slut? Det skyfflas pengar hit och dit och otroligt mycket utav de pengarna är upphovsrättsrelaterade. Detta tycker jag är synd. Visst, YouTube drar in en väldig massa stålar själva i och för sig, men jag tycker ändå det är fel. Tänk vad alla de artister vars videos ligger på YouTube tjänar på att bli spelade där i försäljning av skivor, konserter osv. Skulle detta kunna bli slutet för YouTube? Tror inte det.

Som en tribute till YouTube och alla de galningar som uppträder där så postar jag några videos.

Först ut blir en norsk snubbe som varken kan spela piano eller trummor (åtminstone enligt sig själv) men fixar detta ändå genom videotekniken stop motion. Det måste ses!

Tack för tipset Niklas

Sist ut för dagen blir en deltagare i franska versionen av Idol. Tror visserligen inte att han kom vidare till finalen men jag älskar beat box (använder munnen som instrument, vanligt förekommande inom hip hop).
Lyssna på hur han lyckas få fram både beats och sång, och bygger upp en låt med bara munnen. Riktigt coolt!


Video-on-demand is the future!
Det var allt för nu, men kom tillbaka snart. Har några riktiga pärlor till att bjuda på.

Förresten, vad fan är palooza egentligen? Bara dök upp i huvudet…

2 kommentarer

HEEELT SANSLÖST! Så otroligt ofattbart grymt häftigt! Beatgubben verkar visserligen tondöv, de rätta tonerna hade gjort det till en köpbar demo- men who gives a, tänk att kunna det han kan. Ojoj va häftigt! Men den övre videon knockar totalt! Jag rös genom hela! Så otroligt grym kille! Hittar jag honom gifter jag mig med honom. Oj va impad jag är!
Sånt här ger mig hopp om mänskligheten (det är småsakerna som gör det! 🙂 ).
.y

Kul att du gillade videorna (stavas det så??)
Grejen är att det är imponerande att överhuvudtaget få ihop en låt överhuvudtaget på det viset han gjorde i den översta. Att det sen är en riktigt bra låt är helt fantastiskt så jag håller verkligen med dig…
Att det ger dig hopp om mänskligheten är iofs stora ord 🙂 Men kul

Lämna ett svar