ett dygn efter hälsokontrollen

This is why you're fat
I går var det hälsokontroll på Previa. En inte helt uppmuntrande sådan. Tydligen har jag ett BMI på 26,5 vilket innebär att jag är på gränsen till överviktig om man får gå efter någon töntig tabell. Dessutom hamnade jag i näst sämsta konditionsklassen av totalt fem, men om jag bara går ner lite i vikt så hamnar jag i ”normalklassen”. Måste ändå tillägga att jag alltid haft högt BMI, även när jag tränade som mest. Så det värdet är betyder inget för mig.
Den här formen av tester tar jag inte helt på allvar då det känns något ovetenskapligt och alldeles för individuellt för att kunna bedömas med hjälp av tabeller, men jag håller med dem. Jag måste börja träna och bli av med minst fem kilo och förbättra min kondis. I övrigt tycker jag att jag är en man i sina bästa år.
För er som är som känner som mig eller värre kan jag tipsa om sajten thisiswhyyourefat.com. Är ni sugna på fet mat så ta en titt där först så kanske ni kommer på bättre tankar. En allsköns blandning av maträtter som innehåller alldeles för mycket kolesterol. Vad sägs om ”Deep Fried Pepperoni Pizza” eller ”Deep Fried Moon Pie On-A-Stick”. De flesta rätter verkar ha ett amerikanskt ursprung. ”Där drömmar blir hjärtattacker” som deras slogan lyder (fritt översatt). 
I kväll åt jag ärtsoppa till kvällsmat. Men så åt jag plättar med sylt och grädde till dessert. Fan!
I morgon tar vi nya tag. Dags att börja med squash igen tror jag.

2 kommentarer

Ja, alla dessa råd och rön kan ju göra vilken människa som helst knäpp.
Men visst bör man tänka sig för,,,,:-)
Låter ändå som att du tog åt dig just med ärtsoppan, det senare kanske värre.
Men som de säger, ”Man lever bara en gång”
Ha det gott,

Hahaha, det är lustigt, jag har alltid varit på gränsen till underviktig. Numera har jag dock thisiswhyyourefat.com som ett givet bookmark och sen dess har jag legat ”perfekt” enligt BMI-skalan 😀

Lämna ett svar