flutter – nya twitter

Apropå mitt förra inlägg om Twitter kommer här en uppföljare, Flutter, som så småningom helt kommer ersätta den just nu hetaste webbtjänsten, i alla fall enligt dem själva. Endast 26 tecken kan ”fluttras”, dvs. ett fullt engelskt alfabet. För att kunna skriva så mycket som möjligt rekommenderas att utesluta de flesta av vklrna (vokalerna alltså).
Nja, jag tror inte det. Men rolig video. 

Sedan har vi ju också svenska Nanoblogg.se där endast ett (1) ord får uttrycka vad man gör just nu. Känns dock mer som ett skämt än en seriös tjänst, även om de verkar ha några medlemmar ändå. Hetaste ordet just nu är Revolutionssugen. Enda fördelen med nanoblogg i mina ögon att folk lär sig att sluta särskriva stup i kvarten.
(via Redaktionsbloggen)

4 kommentarer

finns en uppsjö fler av dessa mini twitters, personligen tror jag dock att videologg kommer att bli ”te next thing”, alla 80-talister som är så tv kåta kan nu själva reglera sina 15 minutes of fame

@josefine och malin Upp till kamp. Vi får kämpa in i det sista för att slippa detta gräsliga skrivfel. Ni är väl med i vår Facebook-grupp ”Sluta särskriva”. Över 30 000 medlemmar nu 🙂
@tore Uppsjö vet jag inte, men Bloggy och Jaiku är väl de mest kända av de som finns. Det finns open source-mjukvara att ladda ner för de som är sugna på att skapa en egen mikroblogg-community men det räcker nog med Twitter. Att videologg blir nästa grej tvekar jag lite på, dels på grund av att det funnits bra länge redan utan att göra någon större succé och dels för att det är svårare att skumma igenom videos på samma sätt som tweets eller blogginlägg. Det kommer kräva högre bandbredd i våra mobila enheter innan det blir ”next big thing”. Jag börjat testa den formen av kommunikation sedan ett tag tillbaka med hjälp av tjänsten Qik och min iPhone. Inte så känd i Sverige ännu men i staterna är den rätt välanvänd. Du hittar den på http://www.qik.com/petter. I Sverige används mest den svenskutvecklade tjänsten Bambuser, som verkligen fick publicitet när TPB sände sin presskonferens via tjänsten för ett par veckor sedan.

Lämna ett svar